Обавештење пароха oца Душка парохијанима поводом корона вируса

Ljudi na liturgiji

Храм Ваведења Пресвете Богородице позива све вернике у ове тешке дане са којима се наш народ бори и суочава поводом вируса короне, да се телефонским путем могу обратити свештенику оцу Душку ради савета и духовног укрепљења, као и за помоћ свима онима који су сами и који нису у могућности да се у овим тешким данима старају о себи и својим основним потребама, а ми ћемо колико су то наше моћи учинити све да им помогнемо.

Црква увек, служећи Богу, служи и спасењу и сваком добру, како својих верника тако и свих осталих људи и свих наших ближних, а особито у ове тешке дане – који су захватили читаво човечанство – ШИРЕЊЕМ КОРОНА ВИРУСА.

Црква свагда позива, о особито сада и току Свете Четрдесетнице, на већи подвиг смирења и молитве, како у личном тако и у друштвеном животу.

Благоразумно је да актуелно освећење домова поводом престојећег празника Пасхе – “васкршње водице”, буде одложено до даљњег, а свештеник ће у договору са својим парохијанима посетити њих и њихове домове, ради духовног окрепљења и здравља својих верних.

Сами верници могу да из Цркве узму Богојављенску водицу и тамјан којом ће пошкропити свој дом и умесити хлеб за здравље својих укућана, и окадити свој дом.

Ко жели да се причести и исповеди може да се обрати свештенику Душку и он ће доћи радо у ваш дом да вас причести и исповеди.

Парохијани се могу јавити на број телефона свештеника Душка: 063 – 86 -98-996.

Comments are closed.